De gemeente Zoetermeer biedt ondernemers een mooie kans om te investeren in groene energie. Samen met energiepartners Groendus en de Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer (DEZo) helpt de gemeente ondernemers met de SDE-subsidie-aanvraag en, indien gewenst, met de installatie van zonnepanelen op grote daken.

SDE Subsidie

Grotere bedrijven kunnen gebruik maken van de SDE-subsidie (Subsidie Duurzame Elektriciteitsproductie). Met deze subsidie stimuleert het Rijk bedrijven om op grote schaal over te stappen op duurzame energie. Wethouder Iedema (Economie): 'Zo verlagen ze hun energierekening en dragen ze bij aan een duurzame stad.' Deze regeling start naar verwachting in september.

Gemeentelijke actie Zon op Zoetermeer

Om Zoetermeerse bedrijven te stimuleren gebruik te maken van deze subsidie is de gemeente een actie gestart. Bedrijven die in aanmerking komen voor de SDE-subsidie kunnen de helft van de kosten besparen voor de aanvraag van de SDE-subsidie en de dakconstructiecheck. In plaats van € 450,- voor de SDE-aanvraag, zijn de kosten slechts € 225,-. Voor de dakconstructiecheck is de prijs € 625,- in plaats van € 1250,-.

Bedrijven kunnen zich aanmelden tot 10 juni 2023.

Meer informatie over deze actie staat op www.zonopzoetermeer.nl(externe link).

Inmiddels hebben ongeveer 85 bedrijven die in aanmerking komen een brief ontvangen om mee te doen met de gemeentelijke- of provinciale actie (zie link).