• TEK (Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb)

  De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7% uitmaken van de totale omzet.

 • Uw zichtbaarheid op social media vergroten? Neem deel aan de Social Media Challenge!

  Opdrachtgevers gezocht! Bent u op zoek naar ondersteuning bij het ontwikkelen van content voor de social media kanalen van uw onderneming? Doe dan mee aan de Tweedaagse Social Media Challenge op 3 en 4 april!

 • Minister Dennis Wiersma aanwezig bij jubileum van Zoetermeer On Stage

  Beroepsoriëntatie is een proces van ontdekken waar je warm voor loopt, waar je blij van wordt en wat bij je past. Daarnaast is het vinden van geschikt personeel nog steeds een uitdaging. Met On Stage kan er een belangrijke rol worden gespeeld in het keuzeproces van leerlingen en bedrijven.

 • Horeca-ondernemer houdt na websitehack alles tegen het licht

  Het is voor veel startende ondernemers ongetwijfeld herkenbaar. Je wilt je bedrijf zo snel mogelijk online hebben, zodat je kunt beginnen met klanten binnenhalen. Gelukkig ken je via via nog wel een handig iemand die een website kan bouwen. Dan na een tijdje werkt de website niet meer.

 • Nieuwsbrief Ter Zake, februari 2023

  In de nieuwsbrief van Ter Zake van eind februari '23 worden ondernemers uitgenodigd voor Het Ondernemers Festival en om deel te nemen aan twee gratis informatieve workshops om meedoen met aanbestedingen makkelijker te maken.

 • Neem deel aan de Kleinbedrijf Index Q4 2022

  Help je weer mee? De 9e editie van de Kleinbedrijf Index staat in het teken van de resultaten over het vierde kwartaal van 2022. Door het invullen van de vragenlijst help je mee om het Kleinbedrijf in beeld te brengen én te houden.

 • Zes populaire subsidies en regelingen voor ondernemers

  De overheid biedt verschillende subsidies en regelingen aan om ondernemers financieel te helpen. Vooral innovatieve en duurzame investeringen kunnen rekenen op veel (belasting) voordeel. Ben je benieuwd of je hier recht op hebt?

 • Vernieuwde website Ter Zake Het Ondernemershuis

  Welkom op de website van Ter Zake Het Ondernemershuis met fris en nieuw uiterlijk. Hoewel het uiterlijk veranderd is, blijft de inhoud voor startende ondernemers, bedrijven en zzp’ers net zo actueel en nuttig als altijd. Nieuw op de site is de "Regionale kennis- en inspiratieagenda" voor ondernemers die willen groeien.

 • Beter aanbesteden: Neem gratis deel aan de workshops!

  De gemeente Zoetermeer biedt 2 gratis workshops aan voor het MKB om meedoen met aanbestedingen makkelijker te maken.