• Wil u als MKB-ondernemer uw onlinemarketing naar een hoger niveau tillen?

  De MKB-Digiwerkplaats organiseert met de Haagse Hogeschool op 19 en 21 juni de Ondernemers-advies Challenge om u als ondernemer toekomstbestendig te laten ondernemen. Schrijf u nu in!

 • Ondernemersloket Economische Veiligheid - Wegwijzer voor veilig zakendoen in een complexe wereld

  Het Ondernemersloket Economische Veiligheid is hét centrale aanspreekpunt van de overheid voor Nederlandse mkb-bedrijven die actief zijn in de internationale wereld van kennisintensieve vakgebieden en sleuteltechnologieën.

 • 18e KVK Innovatie Top 100: Innovatieve mkb-bedrijven kunnen zich nu aanmelden

  Ben jij een ondernemer uit het midden- en kleinbedrijf? Heb je een innovatief product of dienst met succes op de markt gebracht? Schrijf dan nu in voor de 18e editie van de Innovatie Top 100 van KVK.

 • Doe mee met de 10e editie van de Kleinbedrijf Index peiling

  Jouw onderneming maakt deel uit van het Kleinbedrijf. En dat het Kleinbedrijf een belangrijke rol speelt in het Nederlandse ondernemersklimaat, is geen geheim. De Kleinbedrijf Index meet elk kwartaal hoe het Kleinbedrijf ervoor staat. Uiteraard is er geen Kleinbedrijf Index zonder de inzet van jou als ondernemer. Vul daarom deze flitspeiling in. Het kost slechts 2 minuten!

 • EIF en Qredits sluiten overeenkomst waarmee € 100 miljoen vrijkomt voor leningen aan Nederlandse micro-ondernemers

  Naar verwachting zullen 5.000 Nederlandse micro-ondernemingen ervan kunnen profiteren, vooral jongeren, vrouwelijke ondernemers en migranten.

 • Méér zonne-energie op bedrijfsdaken

  De provincie Zuid-Holland en de gemeente Zoetermeer willen graag zoveel mogelijk zonne-energie realiseren op daken. Op 14 april 2023 is een pilot gestart om bedrijven en instellingen met een groot dak (>1.000 m2) te ondersteunen bij de realisatie van een zonnepanelenproject.

 • Gemeente helpt bedrijven investeren in zonne-energie

  De gemeente Zoetermeer biedt ondernemers een mooie kans om te investeren in groene energie. Samen met energiepartners Groendus en de Duurzame Energiecoöperatie Zoetermeer (DEZo) helpt de gemeente ondernemers met de SDE-subsidie-aanvraag en, indien gewenst, met de installatie van zonnepanelen op grote daken. Bedrijven kunnen zich aanmelden tot 10 juni 2023.

 • Verbeter uw kennis en leer ondermijning herkennen

  Zonder het door te hebben, kan onder onze ogen, ondermijnende criminaliteit zich afspelen. Ook in Zoetermeer. Denk hierbij aan drugsproductie en drugshandel, zorgfraude, witwassen, vastgoedfraude, mensenhandel en arbeidsuitbuiting. Deze vormen van criminaliteit noemen we 'ondermijning', omdat het onze samenleving verstoort en ondergraaft.

 • Digitalzh: het ondernemersloket voor digitalisering

  Eén centraal loket voor vraagstukken over digitalisering, dat is wat Digitalzh biedt. Het wordt dé ingang voor bedrijven in Zuid-Holland die aan de slag willen met digitale technologieën zoals AI, robots, Internet of Things, 3D printing en cybersecurity.

 • Robin was sceptisch over sparren, maar: “Het bleek een gouden zet”

  Met zijn bedrijf Orange Films produceert Robin Kroesen (33) films, livestreams en events voor de publieke en commerciële sector. Het gaat op zich allemaal goed – toch vraagt Robin zich af hoe hij gelukkiger kan worden in zijn eigen bedrijf. Het antwoord op die vraag blijkt besloten in een mailtje van het IMK.

 • Duurzaam Energie Besparen

  Energiebesparing draagt bij aan lagere kosten voor uw onderneming. Duurzaam Energie Besparen (DEB) is het online platform dat ondernemers helpt bij het vinden van energiebesparende maatregelen die u kunt nemen binnen uw bedrijf.

 • Heeft u een belastingschuld door coronaregelingen?

  De Belastingdienst wil dat alle coronaschulden worden terugbetaald. Heeft u dit nog niet gedaan? Dan moet u hier nu mee aan de slag. Niet betalen is geen optie! Een screening door het Instituut Midden en Kleinbedrijf (IMK) geeft antwoorden of uw bedrijf toekomst heeft.

 • Bied mkb’ers uw IT-diensten aan!

  Bent u die specialist die bij specifieke IT-vragen mkb'ers met het juiste antwoord en/of dienst (verder) helpt te digitaliseren? Meld u dan nu aan bij MKB Digitaal.

 • MKB Digitaal - Vind het antwoord op uw IT-vraag!

  Gratis online trainingen over hoe u digitaal sterk in de schoenen kunt staan en uw online vindbaarheid kunt vergroten: vanaf 6 april 2023 zijn ze beschikbaar voor mkb-ondernemers uit gemeenten Den Haag, Zoetermeer en Krimpen aan den IJssel.

 • Succesvolle eerste editie van Het Ondernemers Festival in de IT-sector

  De eerste editie van Het Ondernemers Festival zit erop. Het evenement was een succes en werd goed ontvangen door de bezoekers. Het festival bood studenten, starters en ondernemers in de IT-sector veel handvatten en motivatie om succesvol te ondernemen.