• Geldzorgen en ondernemers

  De gemeente helpt haar inwoners met geldzorgen en (dreigende) problematische schulden. Ook ondernemers! Heeft u als ondernemer geldzorgen, bijvoorbeeld door (belasting)schulden die tijdens de coronaperiode zijn ontstaan? Wacht niet te lang, zoek hulp om verdere problemen te voorkomen en creëer nieuw perspectief.

 • FD Gazellen Award voor Zoetermeerse ondernemers

  Afgelopen donderdag zijn de FD Gazellen Awards 2023 uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Vier ondernemingen uit Zoetermeer kregen de Award uitgereikt.

 • Nieuwe wetten en regels voor ondernemers vanaf 2024

  Ondernemers krijgen vanaf 1 januari 2024 te maken met nieuwe wetten, wetswijzigingen en regels. Zo komt er een wettelijk minimumloon per uur, zijn plastic bestek en wegwerpservies verboden in de horeca en gaat de nieuwe Omgevingswet in.

 • Energie-investeringsaftrek (EIA) aanvragen

  Heeft u geïnvesteerd in een energiezuinige techniek of in duurzame energie? En wilt u daarvoor gebruikmaken van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA)? Lees hier verder hoe u aanvraagt, wat de indientermijnen zijn en wat u kunt verwachten na uw aanvraag.

 • Samenwerking op bedrijventerrein Rokkehage van start

  Daarmee is Rokkehage het eerste bedrijventerrein in Zoetermeer waar een ondernemerscollectief van start gaat. Vandaag, 4 oktober, ondertekenden Conrad de Niet van DNN Zoetermeer (links) en Patrick van der Snoek van MKZ Metaalbewerking B.V. (midden) het oprichtingsdocument voor de Stichting Bedrijventerrein Rokkehage. Gemeente Zoetermeer zet voor de andere bedrijventerreinen ook in op het oprichten van een dergelijk ondernemerscollectief.

 • DTC introduceert cybersubsidie voor kleine bedrijven

  Zal het wegnemen van een financieel knelpunt kleinere ondernemers aanzetten tot het nemen van enkele cybersecuritymaatregelen? Dat is wat het Digital Trust Center (DTC), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, te weten wil komen in een pilot subsidieregeling ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’. Het DTC stelt hiervoor €300.000 beschikbaar. Startdatum aanvragen: maandag 2 oktober 2023, 09:00 (CEST)

 • Doe mee: inschrijving Koning Willem I Prijzen 2024 geopend

  Doe mee: Inschrijving voor de ‘Oscars voor het bedrijfsleven’ voor 2024 geopend! Bedrijven die uitblinken in durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid, innovatie, diversiteit en inclusie, maken weer kans op de prestigieuze Koning Willem I Prijzen.

 • Hilgersom Horeca Groep uit Zoetermeer finalist OndernemersPrijs Haaglanden 2023

  Reno Hilgersom van Hilgersom Horeca Groep uit Zoetermeer is een van de drie finalisten die op 15 november aanstaande gaat strijden om de OndernemersPrijs Haaglanden 2023.

 • Vastgoedbedrijven aangespoord om misstanden te melden

  Werk je in het vastgoed? Dan weet jij misschien wat wij niet weten! Regelmatig wordt vastgoed misbruikt voor criminele doeleinden. Weet jij wie criminelen helpt aan een pand? Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 • Hoe pakken andere ondernemers hun cybersecurity aan?

  Voor ondernemers is cybersecurity een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Zeker nu we op grote schaal thuiswerken. Hoe pakt bedrijfseigenaar Wendy van Ierschot dit aan?

 • Hulp bij geldzaken en schulden voor ondernemers en zzp'ers

  Bent u (ex-)ondernemer of zzp'er en heeft u privé of zakelijk financiële problemen? Ook als er sprake is van (beginnende) schulden kunt u bij de gemeente Zoetermeer terecht. Wilt u alleen een gesprek om uw verhaal te doen? Dat kan ook. Maak dan zonder verdere verplichtingen een afspraak.

 • Genomineerden OndernemersPrijs Haaglanden 2023 bekend

  Voor de OndernemersPrijs Haaglanden 2023 zijn maar liefst 11 ondernemers genomineerd, waarvan vier uit Zoetermeer. Ter Zake wenst hen veel succes!

 • Check in 5 minuten jouw cyberveiligheid

  Jij hebt als zzp'er of mkb'er je cyberveiligheid goed geregeld. Maar heb je ook al een bellijst voor digitale noodsituaties? Check binnen 5 minuten hoe jij je cyberveiligheid kunt verbeteren.

 • Gemeente Zoetermeer verhoogt drempelbedragen onderhandse aanbesteding.

  Als u zaken wilt doen met de gemeente Zoetermeer, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de gemeentelijke inkoop- en aanbestedingsregels. Onlangs heeft de gemeente enkele wijzigingen doorgevoerd in hun beleid. Hier zijn de belangrijkste veranderingen die u moet weten.

 • Ondernemersloket Economische Veiligheid - Wegwijzer voor veilig zakendoen in een complexe wereld

  Het Ondernemersloket Economische Veiligheid is hét centrale aanspreekpunt van de overheid voor Nederlandse mkb-bedrijven die actief zijn in de internationale wereld van kennisintensieve vakgebieden en sleuteltechnologieën.