Lees verder voor de belangrijkste veranderingen in de gemeentelijke inkoop- en aanbestedingsregels.

De gemeente Zoetermeer heeft enkele wijzigingen doorgevoerd in haar gemeentelijke inkoop- en aanbestedingsregels. Hier zijn de belangrijkste veranderingen die u moet weten:

Maximum bedragen aanbestedingsprocedures verhoogd 

De drempels voor verschillende onderhandse aanbestedingsprocedures zijn verhoogd. 

  • Diensten en leveringen: De enkelvoudige onderhandse procedure is nu van toepassing op bedragen tot 70.000 euro exclusief BTW (voorheen 50.000 euro). 
  • Werken: De meervoudige onderhandse procedure is nu van toepassing op bedragen tussen 150.000 euro en 3.000.000 euro exclusief BTW (voorheen tot 1.500.000 euro). 

Thema’s Maatschappelijk Verantwoord Inkopen aangepast.

De gemeente let op de effecten van de inkoop op milieu en sociale aspecten. De thema’s over Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) zijn bijgewerkt en sluiten nu aan bij het landelijke Manifest Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI). 

Flexibele percentage Social Return on Investment (tussen 1% en 10%).

Door sociaal verantwoord in te kopen, kan de gemeente meer werkgelegenheid creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, wat bekend staat als Social Return on Investment (SROI). In plaats van vaste percentages van de aanneemsom, wordt nu een percentage tussen 1% en 10% gehanteerd. De projectleider SROI en de projectmanager bepalen gezamenlijk het specifieke percentage voor elke aanbesteding, afhankelijk van de beschikbare werkgelegenheid.

Heeft u als ondernemer een vraag? 

Wilt u meer weten over de recente veranderingen in het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente Zoetermeer? Bezoek onze website www.zoetermeer.nl/inkoop(externe link) voor uitgebreide informatie over inkoopmogelijkheden bij de gemeente.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, aarzel dan niet om contact op te nemen met de gemeente. U kunt ons bereiken via telefoon op 14079 of per e-mail via inkoop@zoetermeer.nl. Ons team staat klaar om u te helpen!