De Kleinbedrijf Index is in 2020 ontstaan en is een initiatief van Qredits in samenwerking met ONL, Hogeschool van Utrecht en Cultuur+Ondernemen. In het Kleinbedrijf zitten veruit de meeste ondernemers van Nederland en ze vormen samen de motor van de Nederlandse economie.

Over de Kleinbedrijf Index

Ondernemers zonder personeel en Kleinbedrijf ondernemers vertegenwoordigen 95,5 procent van alle ondernemers in Nederland. Samen zorgen zij voor bijna een kwart van alle bedrijfswinsten en een derde van de werkgelegenheid in Nederland. Als barometer voor deze onderbelichte groep is deze index ontwikkeld, waarvan de uitkomsten vier keer per jaar worden gepubliceerd.

Help je weer mee?

Voor de 9e editie van de Kleinbedrijf Index is het thema uw welbevinden. Hoe gaat het met u? En hoe voorkomt u bijvoorbeeld een burn-out? Hoe laadt u zich weer op? Want onderzoek uit veel landen laat zien dat hoe beter het met u als ondernemer gaat, hoe beter het met u, uw medewerkers en uw bedrijf gaat.

Deze vragenlijst voldoet aan de AVG-richtlijnen. Er worden geen namen, adressen, telefoonnummers, IP-adressen of e-mailadressen uitgevraagd of alleen met uw toestemming.