De eerste editie van Het Ondernemers Festival zit erop. Het evenement was een succes en werd goed ontvangen door de bezoekers. Het festival bood studenten, starters en ondernemers in de IT-sector veel handvatten en motivatie om succesvol te ondernemen.

Het Ondernemers Festival trok een breed publiek. IT-professionals, -ondernemers en -studenten kregen de kans om te netwerken, kennis te delen en nieuwe ideeën op te doen. Veel bezoekers gaven aan dat zij zich geïnspireerd voelden door de sprekers en de workshops. Zij waardeerden vooral de concrete informatie die zij kregen om hun ondernemerschap succesvol verder te ontwikkelen en te kunnen groeien. De deelnemers gingen met een goed gevoel, nieuwe kennis en concrete plannen naar huis.

Zelfstandig ondernemerschap leeft

Het Ondernemers Festival werd georganiseerd door de gemeente Zoetermeer en het grootste IT-ondernemerscollectief van Nederland The Future Group. “We zien dat zelfstandig ondernemerschap erg leeft onder IT-professionals, maar dat het ook wel als spannend wordt ervaren om deze stap daadwerkelijk te zetten”, vertelt Patrick Barbier (Managing Director van The Future Group). “We willen IT-specialisten kennis laten maken met ondernemerschap. Laten zien dat het niet eng hoeft te zijn als je goed voorbereid bent. Daarvoor hebben we samen met de gemeente Zoetermeer de handen ineengeslagen.”

Tweede editie

De organisatoren zijn tevreden met het verloop van het evenement en zijn van plan om het festival in de komende jaren voort te zetten en verder uit te bouwen. “Het is hoog tijd voor een jaarlijks Zoetermeers evenement voor en door IT-ondernemers”, zegt wethouder Jan Iedema (Economie en Innovatie). “Zoetermeer is een echte IT-stad.” Ruim 20% van de IT-bedrijven in de regio is hier gevestigd. In de Dutch Innovation Community werken inmiddels meer dan 75 bedrijven en instellingen van binnen en buiten Zoetermeer samen. Ook volgen hier honderden studenten van De Haagse Hogeschool en mboRijnland een IT-opleiding.