Werk je in het vastgoed? Dan weet jij misschien wat wij niet weten! Regelmatig wordt vastgoed misbruikt voor criminele doeleinden. Criminelen hebben panden nodig voor drugshandel, wapenopslag of om geld wit te wassen. De huur en aankoop wordt mede mogelijk gemaakt doordat mensen binnen de vastgoedsector criminelen helpen. Dit leidt tot onacceptabele veiligheidsrisico’s in buurten én heeft ook impact op de branche zelf. Weet jij wie criminelen helpt aan een pand? Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Melden helpt!

Makelaars, notarissen, taxateurs, vastgoedbeheerders, hypotheekadviseurs, accountants en belastingadviseurs zijn soms op de hoogte van criminaliteit doordat ze in hun werk afwijkingen signaleren. Denk aan ongebruikelijke betalingen, scheve prijsverhoudingen, vervalste documenten, inconsistentie in dossiers en schijnconstructies. U kunt signalen anoniem melden bij het onafhankelijke meldpunt: Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 of online.

Weet jij wat wij niet weten?

In de landelijke vastgoedcampagne staat de slogan “Weet jij wat wij niet weten?” centraal. De vraag is gericht aan iedereen die werkzaam is binnen de vastgoedbranche en misschien weet wie criminaliteit faciliteert. Tientallen gemeenten, waaronder ook Zoetermeer, doen mee aan de vastgoedcampagne en deze wordt online en offline verspreid, ook via de makelaarsbranche, vastgoedbeheerders en andere private organisaties.

Meer informatie over de campagne vindt u op www.meldmisdaadanoniem.nl/onderwerpen/vastgoed(externe link).