Bent u ondernemer en vraagt u zich af hoe u verder kunt met uw bedrijf? Wilt u uw bedrijf toekomstbestendig maken of een switch maken naar werk in loondienst? Heeft u schulden opgebouwd, die u zelf niet kunt oplossen? Als u nadenkt over een nieuwe toekomst, staat u er niet alleen voor. U kunt hulp krijgen om u voor te bereiden op nieuwe mogelijkheden.

Versterk uw onderneming

 • Uw eigen ondernemerscoach

  Handig, een eigen ondernemerscoach! De coach helpt u bij ondernemersvragen, wijst u de weg binnen de gemeente Zoetermeer en kan u in contact brengen met (netwerk) organisaties voor ondernemers, gespecialiseerde dienstverleners en bedrijven.

 • Ondernemen in zwaar weer

  Gaat u met uw bedrijf door een zware tijd? Wat kunt u doen: doorgaan en kansen pakken, geldzaken op orde brengen of toch verantwoord stoppen? De gemeente Zoetermeer laat u weten aan u te denken en er voor u te zijn.

 • Sterker verder met het Mobiliteitsteam

  Ben je zelfstandig ondernemer en ben je geraakt door veranderingen in de markt? Het Regionaal Mobiliteitsteam Zuid-Holland Centraal (RMT ZHC) helpt ondernemers met onder andere kosteloze (om) scholing en begeleiding.

 • Ondernemers klankbord

  Stichting Ondernemersklankbord (OKB) biedt ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Dit kan advies zijn aan starters, of begeleiding van ondernemers die willen groeien, innoveren, reorganiseren of overdragen. Bovendien staat OKB ondernemers bij die failliet dreigen te gaan.

Financiële hulp

 • Tijdelijk Noodfonds Energie biedt steun aan kwetsbare huishoudens

  Kwetsbare huishoudens met een hoge energierekening kunnen vanaf 7 februari 2023 terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023. Huishoudens kunnen de steun van het Noodfonds vanaf nu aanvragen voor de hele periode.

 • Geldplan ZZP helpt zelfstandigen systematisch en doelgericht geldzaken in beeld te brengen

  Wilt u weten hoe u als zelfstandige uw geldzaken goed kunt regelen? Met het ‘Geldplan Zzp’ krijgt u tips voor uw situatie.

 • Regionaal Bureau Zelfstandigen

  Het Regionaal Bureau Zelfstandigen ondersteunt ondernemers die vanuit een (bijstands) uitkering starten of net gestart zijn en ondernemers die moeite hebben een minimuminkomen te verdienen uit de eigen onderneming en (financiële) problemen hebben.

 • Schuldhulpverlening aan (oud) ondernemers in gemeente Zoetermeer

  Gemeente Zoetermeer biedt schuldhulpverlening aan (oud) ondernemers en zelfstandigen die het niet lukt hun schulden zelf op te lossen. De hulp bestaat uit schuldsanering en budgetbegeleiding.

 • MKBDoorgaan, geld(t) voor ondernemers

  MKBDoorgaan biedt passende hulp aan mkb-ondernemers en zzp’ers met een in de kern levensvatbaar bedrijf, maar die hulp nodig hebben om hun bedrijf gezond te houden. MKBDoorgaan legt als ‘linking pin’ snel de verbinding tussen uw vraag en praktische ondersteuning.

 • Aanvragen huurcompensatie en steun

  Heeft u een bedrijf of organisatie in Zoetermeer en bent u huurder van de gemeente? Dan kunt u huurcompensatie en eventueel ook steun aanvragen. Voorwaarde is dat u te maken heeft (gehad) met een daling van uw omzet als direct gevolg van maatregelen rondom de coronacrisis.

Kansen op de arbeidsmarkt

 • Leerwerkloket - Aan de slag met je loopbaan

  Hoe maak je een goede keuze in jouw loopbaan? Wat is jouw volgende stap? Door gerichte advisering op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, opleidingen, zoekmethodes, persoonlijke tips en tricks ondersteunt het Leerwerkloket jouw grip op je persoonlijke ontwikkeling.

 • RMT ZHC - naar een (part-time) baan in loondienst

  Krijg met coaching of een cursus jouw bedrijf weer op de rails. Ook een nieuwe baan, loopbaanadvies of om- en bijscholing in het Mbo of een match met een werkgever is een optie, voor meer financiële zekerheid op korte termijn.

 • NL leert door

  NL leert door is een landelijk initiatief. U kunt gebruikmaken van persoonlijk ontwikkeladvies en/of online scholing volgen. Door uzelf te ontwikkelen, blijft u wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar. Ook zelfstandigen en zzp’ers kunnen via Nederland Leert Door gebruik maken van gratis scholing.
  >> De regeling is gesloten <<