Inwoners, zzp'ers en ondernemers maken een heftige tijd door. De gemeente Zoetermeer laat u weten aan u te denken en er voor u te zijn.
Heeft u vragen, acute financiële problemen, of wilt u een informeel gesprek met de ondernemerscoach of onderstaande organisaties? Neem contact op via info@tzho.nl(externe link) of bel 079 - 346 97 00.

Informatie en regelingen

 • TEK (Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb)

  De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7% uitmaken van de totale omzet.

 • Uw zichtbaarheid op social media vergroten? Neem deel aan de Social Media Challenge!

  Opdrachtgevers gezocht! Bent u op zoek naar ondersteuning bij het ontwikkelen van content voor de social media kanalen van uw onderneming? Doe dan mee aan de Tweedaagse Social Media Challenge op 3 en 4 april!

 • Tijdelijk Noodfonds Energie biedt steun aan kwetsbare huishoudens

  Kwetsbare huishoudens met een hoge energierekening kunnen vanaf 7 februari 2023 terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023. Huishoudens kunnen de steun van het Noodfonds vanaf nu aanvragen voor de hele periode.

 • Bent of wordt u zzp'er, dan vragen geldzaken extra aandacht.

  Wilt u weten hoe u uw geldzaken goed kunt regelen? Met het ‘Geldplan Zzp’ krijgt u tips voor uw situatie.

 • Twee ton gemeentelijke duurzaamheidssubsidie voor ondernemers

  Voor ondernemers komt extra steun van de gemeente, onder meer door 200 duizend euro in duurzaamheidssubsidies.

 • Geldzorgen als ondernemer? Zoek hulp bij de gemeente.

  Ben je een ondernemer en lig je wakker door geldzorgen of heb je schulden? Dan is het belangrijk om hulp te zoeken. Hoe eerder, hoe beter. Lees hier wat de gemeente voor jou kan doen.

 • Belastingdienst heeft mogelijkheden versoepelde betalingsregeling voor coronaschulden

  Bedrijven die moeite hebben met het in termijnen terugbetalen van de opgebouwde belastingschuld als gevolg van de coronacrisis, kunnen onder voorwaarden nog gebruik maken van versoepelingsmaatregelen.

 • Uw eigen ondernemerscoach

  Handig, een eigen ondernemerscoach. De coach helpt u bij vragen over het ondernemersplan, wijst u de weg binnen de gemeente Zoetermeer en kan u in contact brengen met (netwerk) organisaties en bedrijven.

 • Sterker verder met het Mobiliteitsteam

  Ben je zelfstandig ondernemer en ben je geraakt door veranderingen in de markt? Het Regionaal Mobiliteitsteam Zuid-Holland Centraal (RMT ZHC) helpt ondernemers met onder andere kosteloze (om) scholing en begeleiding.

 • Ondernemersklankbord

  Stichting Ondernemersklankbord (OKB) biedt ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Dit kan advies zijn aan starters, of begeleiding van ondernemers die willen groeien, innoveren, reorganiseren of overdragen. Bovendien staat OKB ondernemers bij die failliet dreigen te gaan.

 • Regionaal Bureau Zelfstandigen

  Het Regionaal Bureau Zelfstandigen ondersteunt ondernemers die vanuit een (bijstands) uitkering starten of net gestart zijn en ondernemers die moeite hebben een minimuminkomen te verdienen uit de eigen onderneming en (financiële) problemen hebben.

 • Voor hulp bij heroriëntatie. U staat er niet alleen voor!

  Bent u ondernemer en vraagt u zich af hoe u verder kunt met uw bedrijf? Wilt u uw bedrijf toekomstbestendig maken of een switch maken naar werk in loondienst? Heeft u schulden opgebouwd, die u zelf niet kunt oplossen? Als u nadenkt over een nieuwe toekomst, staat u er niet alleen voor. U kunt hulp krijgen om u voor te bereiden op nieuwe mogelijkheden.