Nieuws, informatie en stories voor het succesvol starten of laten groeien van uw onderneming in Zoetermeer.

  • Samenwerking op bedrijventerrein Rokkehage van start

    Daarmee is Rokkehage het eerste bedrijventerrein in Zoetermeer waar een ondernemerscollectief van start gaat. Vandaag, 4 oktober, ondertekenden Conrad de Niet van DNN Zoetermeer (links) en Patrick van der Snoek van MKZ Metaalbewerking B.V. (midden) het oprichtingsdocument voor de Stichting Bedrijventerrein Rokkehage. Gemeente Zoetermeer zet voor de andere bedrijventerreinen ook in op het oprichten van een dergelijk ondernemerscollectief.

  • DTC introduceert cybersubsidie voor kleine bedrijven

    Zal het wegnemen van een financieel knelpunt kleinere ondernemers aanzetten tot het nemen van enkele cybersecuritymaatregelen? Dat is wat het Digital Trust Center (DTC), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, te weten wil komen in een pilot subsidieregeling ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’. Het DTC stelt hiervoor €300.000 beschikbaar. Startdatum aanvragen: maandag 2 oktober 2023, 09:00 (CEST)

  • Hilgersom Horeca Groep uit Zoetermeer finalist OndernemersPrijs Haaglanden 2023

    Reno Hilgersom van Hilgersom Horeca Groep uit Zoetermeer is een van de drie finalisten die op 15 november aanstaande gaat strijden om de OndernemersPrijs Haaglanden 2023.

  • Vastgoedbedrijven aangespoord om misstanden te melden

    Werk je in het vastgoed? Dan weet jij misschien wat wij niet weten! Regelmatig wordt vastgoed misbruikt voor criminele doeleinden. Weet jij wie criminelen helpt aan een pand? Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

  • Hoe pakken andere ondernemers hun cybersecurity aan?

    Voor ondernemers is cybersecurity een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Zeker nu we op grote schaal thuiswerken. Hoe pakt bedrijfseigenaar Wendy van Ierschot dit aan?

  • Hulp bij geldzaken en schulden voor ondernemers en zzp'ers

    Bent u (ex-)ondernemer of zzp'er en heeft u privé of zakelijk financiële problemen? Ook als er sprake is van (beginnende) schulden kunt u bij de gemeente Zoetermeer terecht. Wilt u alleen een gesprek om uw verhaal te doen? Dat kan ook. Maak dan zonder verdere verplichtingen een afspraak.

  • Check in 5 minuten jouw cyberveiligheid

    Jij hebt als zzp'er of mkb'er je cyberveiligheid goed geregeld. Maar heb je ook al een bellijst voor digitale noodsituaties? Check binnen 5 minuten hoe jij je cyberveiligheid kunt verbeteren.

  • Gemeente Zoetermeer verhoogt drempelbedragen onderhandse aanbesteding.

    Als u zaken wilt doen met de gemeente Zoetermeer, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de gemeentelijke inkoop- en aanbestedingsregels. Onlangs heeft de gemeente enkele wijzigingen doorgevoerd in hun beleid. Hier zijn de belangrijkste veranderingen die u moet weten.

  • Ondernemersloket Economische Veiligheid - Wegwijzer voor veilig zakendoen in een complexe wereld

    Het Ondernemersloket Economische Veiligheid is hét centrale aanspreekpunt van de overheid voor Nederlandse mkb-bedrijven die actief zijn in de internationale wereld van kennisintensieve vakgebieden en sleuteltechnologieën.

    Ondernemersloket Economische Veiligheid
  • EIF en Qredits sluiten overeenkomst waarmee € 100 miljoen vrijkomt voor leningen aan Nederlandse micro-ondernemers

    Naar verwachting zullen 5.000 Nederlandse micro-ondernemingen ervan kunnen profiteren, vooral jongeren, vrouwelijke ondernemers en migranten.

  • Verbeter uw kennis en leer ondermijning herkennen

    Zonder het door te hebben, kan onder onze ogen, ondermijnende criminaliteit zich afspelen. Ook in Zoetermeer. Denk hierbij aan drugsproductie en drugshandel, zorgfraude, witwassen, vastgoedfraude, mensenhandel en arbeidsuitbuiting. Deze vormen van criminaliteit noemen we 'ondermijning', omdat het onze samenleving verstoort en ondergraaft.

  • Digitalzh: het ondernemersloket voor digitalisering

    Eén centraal loket voor vraagstukken over digitalisering, dat is wat Digitalzh biedt. Het wordt dé ingang voor bedrijven in Zuid-Holland die aan de slag willen met digitale technologieën zoals AI, robots, Internet of Things, 3D printing en cybersecurity.

    Jos Maccabiani projectleider vanuit InnovationQuarter betrokken bij Digitalzh.
  • Robin was sceptisch over sparren, maar: “Het bleek een gouden zet”

    Met zijn bedrijf Orange Films produceert Robin Kroesen (33) films, livestreams en events voor de publieke en commerciële sector. Het gaat op zich allemaal goed – toch vraagt Robin zich af hoe hij gelukkiger kan worden in zijn eigen bedrijf. Het antwoord op die vraag blijkt besloten in een mailtje van het IMK.

    Robin Kroesen, Ik heb tot nu toe altijd alles zelf uitgezocht en zelf gedaan
  • Duurzaam Energie Besparen (DEB)

    Energiebesparing draagt bij aan lagere kosten voor uw onderneming. Duurzaam Energie Besparen (DEB) is het online platform dat ondernemers helpt bij het vinden van energiebesparende maatregelen die u kunt nemen binnen uw bedrijf. Een initiatief van NVO-NCW, MKB Nederland en IVBB, het instituut voor research en innovatie in de verenigingswereld. Ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

  • Heeft u een belastingschuld door coronaregelingen?

    De Belastingdienst wil dat alle coronaschulden worden terugbetaald. Heeft u dit nog niet gedaan? Dan moet u hier nu mee aan de slag. Niet betalen is geen optie! Een screening door het Instituut Midden en Kleinbedrijf (IMK) geeft antwoorden of uw bedrijf toekomst heeft.