• Hoe pakken andere ondernemers hun cybersecurity aan?

  Voor ondernemers is cybersecurity een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Zeker nu we op grote schaal thuiswerken. Hoe pakt bedrijfseigenaar Wendy van Ierschot dit aan?

  cybersecurity
 • Hulp bij geldzaken en schulden voor ondernemers en zzp'ers

  Bent u (ex-)ondernemer of zzp'er en heeft u privé of zakelijk financiële problemen? Ook als er sprake is van (beginnende) schulden kunt u bij de gemeente Zoetermeer terecht. Wilt u alleen een gesprek om uw verhaal te doen? Dat kan ook. Maak dan zonder verdere verplichtingen een afspraak.

  betalingsregeling
 • Check in 5 minuten jouw cyberveiligheid

  Jij hebt als zzp'er of mkb'er je cyberveiligheid goed geregeld. Maar heb je ook al een bellijst voor digitale noodsituaties? Check binnen 5 minuten hoe jij je cyberveiligheid kunt verbeteren.

  cyberveilig
 • Gemeente Zoetermeer verhoogt drempelbedragen onderhandse aanbesteding.

  Als u zaken wilt doen met de gemeente Zoetermeer, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de gemeentelijke inkoop- en aanbestedingsregels. Onlangs heeft de gemeente enkele wijzigingen doorgevoerd in hun beleid. Hier zijn de belangrijkste veranderingen die u moet weten.

  inkoop en aanbesteding
 • Ondernemersloket Economische Veiligheid - Wegwijzer voor veilig zakendoen in een complexe wereld

  Het Ondernemersloket Economische Veiligheid is hét centrale aanspreekpunt van de overheid voor Nederlandse mkb-bedrijven die actief zijn in de internationale wereld van kennisintensieve vakgebieden en sleuteltechnologieën.

  Ondernemersloket Economische Veiligheid
 • EIF en Qredits sluiten overeenkomst waarmee € 100 miljoen vrijkomt voor leningen aan Nederlandse micro-ondernemers

  Naar verwachting zullen 5.000 Nederlandse micro-ondernemingen ervan kunnen profiteren, vooral jongeren, vrouwelijke ondernemers en migranten.

  leningen voor micro ondernemers
 • Verbeter uw kennis en leer ondermijning herkennen

  Zonder het door te hebben, kan onder onze ogen, ondermijnende criminaliteit zich afspelen. Ook in Zoetermeer. Denk hierbij aan drugsproductie en drugshandel, zorgfraude, witwassen, vastgoedfraude, mensenhandel en arbeidsuitbuiting. Deze vormen van criminaliteit noemen we 'ondermijning', omdat het onze samenleving verstoort en ondergraaft.

  ondermijnende criminaliteit
 • Digitalzh: het ondernemersloket voor digitalisering

  Eén centraal loket voor vraagstukken over digitalisering, dat is wat Digitalzh biedt. Het wordt dé ingang voor bedrijven in Zuid-Holland die aan de slag willen met digitale technologieën zoals AI, robots, Internet of Things, 3D printing en cybersecurity.

  Jos Maccabiani is als projectleider vanuit InnovationQuarter betrokken bij Digitalzh.
 • Robin was sceptisch over sparren, maar: “Het bleek een gouden zet”

  Met zijn bedrijf Orange Films produceert Robin Kroesen (33) films, livestreams en events voor de publieke en commerciële sector. Het gaat op zich allemaal goed – toch vraagt Robin zich af hoe hij gelukkiger kan worden in zijn eigen bedrijf. Het antwoord op die vraag blijkt besloten in een mailtje van het IMK.

  Sparren met het IMK was gouden zet
 • Duurzaam Energie Besparen (DEB)

  Energiebesparing draagt bij aan lagere kosten voor uw onderneming. Duurzaam Energie Besparen (DEB) is het online platform dat ondernemers helpt bij het vinden van energiebesparende maatregelen die u kunt nemen binnen uw bedrijf. Een initiatief van NVO-NCW, MKB Nederland en IVBB, het instituut voor research en innovatie in de verenigingswereld. Ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

  deb
 • Heeft u een belastingschuld door coronaregelingen?

  De Belastingdienst wil dat alle coronaschulden worden terugbetaald. Heeft u dit nog niet gedaan? Dan moet u hier nu mee aan de slag. Niet betalen is geen optie! Een screening door het Instituut Midden en Kleinbedrijf (IMK) geeft antwoorden of uw bedrijf toekomst heeft.

  belastingschuld corona
 • Bied mkb’ers uw IT-diensten aan!

  Bent u die specialist die bij specifieke IT-vragen mkb'ers met het juiste antwoord en/of dienst (verder) helpt te digitaliseren? Meld u dan nu aan bij MKB Digitaal.

 • MKB Digitaal - Vind het antwoord op uw IT-vraag!

  Gratis online trainingen over hoe u digitaal sterk in de schoenen kunt staan en uw online vindbaarheid kunt vergroten: vanaf 6 april 2023 zijn ze beschikbaar voor mkb-ondernemers uit gemeenten Den Haag, Zoetermeer en Krimpen aan den IJssel.

 • Succesvolle eerste editie van Het Ondernemers Festival in de IT-sector

  De eerste editie van Het Ondernemers Festival zit erop. Het evenement was een succes en werd goed ontvangen door de bezoekers. Het festival bood studenten, starters en ondernemers in de IT-sector veel handvatten en motivatie om succesvol te ondernemen.

  Het Ondernemers Festival
 • Vragen over een aanbesteding? Deze organisaties helpen

  Wil je producten of diensten leveren aan de overheid, dan moet je deelnemen aan een aanbesteding. Zo krijgen bedrijven een gelijke kans om in aanmerking te komen voor een opdracht. Lees welke partijen je kunnen helpen met je vragen over aanbesteden.

  aanbesteden