• Wetswijzigingen voor mkb'ers per 1 januari 2023

  Vanaf 1 januari 2023 krijg je te maken met nieuwe wetten en regels. Zo betaal je meer vennootschapsbelasting en gaat het minimumloon met ruim 10% omhoog. In 2023 ontvang je een lagere energierekening voor je bedrijf vanwege een prijsplafond.

 • Wetswijzigingen voor starters per 1 januari 2023

  Vanaf 1 januari 2023 krijg je te maken met nieuwe wetten en regels. De zelfstandigenaftrek gaat in 2023 met 1.280 euro naar beneden en wordt komende jaren verder afgebouwd.

 • Regelingen voor ondernemers bij hoge energierekening

  De hoge energieprijzen raken iedereen in Nederland, ook ondernemers. Voor het grootste deel van het mkb komt er daarom een prijsplafond. Daardoor betaal je minder voor je energie tot een bepaald verbruik. Heb je een energie-intensief bedrijf? Dan krijg je via de Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK) mogelijk steun bij het betalen van je energierekening.

 • Energiebesparings­plicht: zo voldoe je er aan

  Verbruikt jouw bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas? Dan moet je alle energiebesparende maatregelen nemen die je binnen 5 jaar kunt terugverdienen. Heb je een kantoorpand, dan moet je vanaf 2023 zelfs minimaal energielabel C hebben.

 • Onderneem jij al digitaal veilig en AVG-proof?

  HBO ICT-studenten in de Dutch Innovation Factory werken graag aan jouw digitaliseringsvraagstuk en leveren een concrete oplossing op waar jij iets aan hebt! Wil je meer weten over de werkwijze? Lees dan verder!

 • Ondernemer betaalt per 1 oktober belastingschuld af

  Sinds 1 oktober 2022 moeten ondernemers belastingschulden, die ontstaan zijn door bijzonder uitstel van betaling, afbetalen. Hoe dit werkt lees je in dit artikel.

 • Pilot "Zonnepanelen op uw dak" voor ondernemers

  De gemeente wil ondernemers in Zoetermeer helpen om financieel aantrekkelijk te verduurzamen met zonnepanelen. Dit doet de gemeente samen met de duurzame energiepartner Groendus en de Zoetermeerse energiecoöperatie DEZo.