Nieuws, informatie en stories voor het succesvol starten of laten groeien van uw onderneming in Zoetermeer.

 • Bied mkb’ers uw IT-diensten aan!

  Bent u die specialist die bij specifieke IT-vragen mkb'ers met het juiste antwoord en/of dienst (verder) helpt te digitaliseren? Meld u dan nu aan bij MKB Digitaal.

 • MKB Digitaal - Vind het antwoord op uw IT-vraag!

  Gratis online trainingen over hoe u digitaal sterk in de schoenen kunt staan en uw online vindbaarheid kunt vergroten: vanaf 6 april 2023 zijn ze beschikbaar voor mkb-ondernemers uit gemeenten Den Haag, Zoetermeer en Krimpen aan den IJssel.

 • Succesvolle eerste editie van Het Ondernemers Festival in de IT-sector

  De eerste editie van Het Ondernemers Festival zit erop. Het evenement was een succes en werd goed ontvangen door de bezoekers. Het festival bood studenten, starters en ondernemers in de IT-sector veel handvatten en motivatie om succesvol te ondernemen.

 • Vragen over een aanbesteding? Deze organisaties helpen

  Wil je producten of diensten leveren aan de overheid, dan moet je deelnemen aan een aanbesteding. Zo krijgen bedrijven een gelijke kans om in aanmerking te komen voor een opdracht. Lees welke partijen je kunnen helpen met je vragen over aanbesteden.

 • Minister Dennis Wiersma aanwezig bij jubileum van Zoetermeer On Stage

  Beroepsoriëntatie is een proces van ontdekken waar je warm voor loopt, waar je blij van wordt en wat bij je past. Daarnaast is het vinden van geschikt personeel nog steeds een uitdaging. Met On Stage kan er een belangrijke rol worden gespeeld in het keuzeproces van leerlingen en bedrijven.

 • Horeca-ondernemer houdt na websitehack alles tegen het licht

  Het is voor veel startende ondernemers ongetwijfeld herkenbaar. Je wilt je bedrijf zo snel mogelijk online hebben, zodat je kunt beginnen met klanten binnenhalen. Gelukkig ken je via via nog wel een handig iemand die een website kan bouwen. Dan na een tijdje werkt de website niet meer.

 • Nieuwsbrief Ter Zake, februari 2023

  In de nieuwsbrief van Ter Zake van eind februari '23 worden ondernemers uitgenodigd voor Het Ondernemers Festival en om deel te nemen aan twee gratis informatieve workshops om meedoen met aanbestedingen makkelijker te maken.

 • Zes populaire subsidies en regelingen voor ondernemers

  De overheid biedt verschillende subsidies en regelingen aan om ondernemers financieel te helpen. Vooral innovatieve en duurzame investeringen kunnen rekenen op veel (belasting) voordeel. Ben je benieuwd of je hier recht op hebt?

 • Vernieuwde website Ter Zake Het Ondernemershuis

  Welkom op de website van Ter Zake Het Ondernemershuis met fris en nieuw uiterlijk. Hoewel het uiterlijk veranderd is, blijft de inhoud voor startende ondernemers, bedrijven en zzp’ers net zo actueel en nuttig als altijd. Nieuw op de site is de "Regionale kennis- en inspiratieagenda" voor ondernemers die willen groeien.

 • Geldplan ZZP helpt zelfstandigen systematisch en doelgericht geldzaken in beeld te brengen

  Wilt u weten hoe u als zelfstandige uw geldzaken goed kunt regelen? Met het ‘Geldplan Zzp’ krijgt u tips voor uw situatie.

 • Twee ton gemeentelijke duurzaamheidssubsidie voor ondernemers

  Voor ondernemers komt extra steun van de gemeente, onder meer door 200 duizend euro in duurzaamheidssubsidies.

 • Belastingdienst heeft mogelijkheden versoepelde betalingsregeling voor coronaschulden

  Bedrijven die moeite hebben met het in termijnen terugbetalen van de opgebouwde belastingschuld als gevolg van de coronacrisis, kunnen onder voorwaarden nog gebruik maken van versoepelingsmaatregelen.

 • KVK Gids voor bedrijfsfinanciering

  Wil je bedrijfsfinanciering aanvragen voor je plannen en wil je weten hoe je dit aanpakt? Gebruik de KVK Gids voor bedrijfsfinanciering als wegwijzer om goed voorbereid bij een financier aan te kloppen.

 • Eigen bedrijf starten: 10 belangrijke stappen

  Bij het starten van een eigen bedrijf komt veel kijken. Op deze pagina vindt u de 10 belangrijkste, algemene stappen. Per branche, beroep en gemeente kunnen extra regels gelden. Zoekt u een stappenplan voor uw bedrijfstak? Bekijk het overzicht met veelvoorkomende bedrijven onderaan de pagina.

 • EDIH helpt het midden & kleinbedrijf in 6 sectoren met digitalisering

  De European Digital Innovation Hub in Zuid-Holland (EDIH) is vanaf 2023 dè schakel tussen vraag en aanbod op het gebied van digitalisering. We verbinden het aanbod in Zuid-Holland met het MKB en ook met diverse clusters in de EU. Heb jij een digitaliseringsvraagstuk?