• Regionale aftrap Week van de Veiligheid!

  Op maandagavond 9 oktober organiseert het Platform Veilig Ondernemen regio Den Haag in samenwerking met Gemeente Zoetermeer de regionale aftrap voor de Week van de Veiligheid. Deze bijeenkomst in het Stadstheater van Zoetermeer is specifiek bedoeld voor ondernemers uit de regio.

 • DTC introduceert cybersubsidie voor kleine bedrijven

  Zal het wegnemen van een financieel knelpunt kleinere ondernemers aanzetten tot het nemen van enkele cybersecuritymaatregelen? Dat is wat het Digital Trust Center (DTC), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, te weten wil komen in een pilot subsidieregeling ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’. Het DTC stelt hiervoor €300.000 beschikbaar. Startdatum aanvragen: maandag 2 oktober 2023, 09:00 (CEST)

 • Doe mee: inschrijving Koning Willem I Prijzen 2024 geopend

  Doe mee: Inschrijving voor de ‘Oscars voor het bedrijfsleven’ voor 2024 geopend! Bedrijven die uitblinken in durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid, innovatie, diversiteit en inclusie, maken weer kans op de prestigieuze Koning Willem I Prijzen.

 • Regionaal Cybercongres voor ondernemers

  Cybercriminaliteit is booming business. Maar liefst een op de vijf ondernemers wordt slachtoffer. Om MKB’ers en ZZP’ers uit de regio Den Haag weerbaarder te maken tegen deze vorm van criminaliteit, organiseert PVO Den Haag op 12 oktober het Regionaal Cybercongres. Het evenement vindt plaats in het ADO stadion en is gratis toegankelijk.

 • Hilgersom Horeca Groep uit Zoetermeer finalist OndernemersPrijs Haaglanden 2023

  Reno Hilgersom van Hilgersom Horeca Groep uit Zoetermeer is een van de drie finalisten die op 15 november aanstaande gaat strijden om de OndernemersPrijs Haaglanden 2023.

 • Vastgoedbedrijven aangespoord om misstanden te melden

  Werk je in het vastgoed? Dan weet jij misschien wat wij niet weten! Regelmatig wordt vastgoed misbruikt voor criminele doeleinden. Weet jij wie criminelen helpt aan een pand? Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 • Hoe pakken andere ondernemers hun cybersecurity aan?

  Voor ondernemers is cybersecurity een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Zeker nu we op grote schaal thuiswerken. Hoe pakt bedrijfseigenaar Wendy van Ierschot dit aan?

 • Hulp bij geldzaken en schulden voor ondernemers en zzp'ers

  Bent u (ex-)ondernemer of zzp'er en heeft u privé of zakelijk financiële problemen? Ook als er sprake is van (beginnende) schulden kunt u bij de gemeente Zoetermeer terecht. Wilt u alleen een gesprek om uw verhaal te doen? Dat kan ook. Maak dan zonder verdere verplichtingen een afspraak.

 • Genomineerden OndernemersPrijs Haaglanden 2023 bekend

  Voor de OndernemersPrijs Haaglanden 2023 zijn maar liefst 11 ondernemers genomineerd, waarvan vier uit Zoetermeer. Ter Zake wenst hen veel succes!

 • Check in 5 minuten jouw cyberveiligheid

  Jij hebt als zzp'er of mkb'er je cyberveiligheid goed geregeld. Maar heb je ook al een bellijst voor digitale noodsituaties? Check binnen 5 minuten hoe jij je cyberveiligheid kunt verbeteren.

 • Gemeente Zoetermeer verhoogt drempelbedragen onderhandse aanbesteding.

  Als u zaken wilt doen met de gemeente Zoetermeer, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de gemeentelijke inkoop- en aanbestedingsregels. Onlangs heeft de gemeente enkele wijzigingen doorgevoerd in hun beleid. Hier zijn de belangrijkste veranderingen die u moet weten.

 • Ondernemersloket Economische Veiligheid - Wegwijzer voor veilig zakendoen in een complexe wereld

  Het Ondernemersloket Economische Veiligheid is hét centrale aanspreekpunt van de overheid voor Nederlandse mkb-bedrijven die actief zijn in de internationale wereld van kennisintensieve vakgebieden en sleuteltechnologieën.

 • EIF en Qredits sluiten overeenkomst waarmee € 100 miljoen vrijkomt voor leningen aan Nederlandse micro-ondernemers

  Naar verwachting zullen 5.000 Nederlandse micro-ondernemingen ervan kunnen profiteren, vooral jongeren, vrouwelijke ondernemers en migranten.

 • Méér zonne-energie op bedrijfsdaken

  De provincie Zuid-Holland en de gemeente Zoetermeer willen graag zoveel mogelijk zonne-energie realiseren op daken. Op 14 april 2023 is een pilot gestart om bedrijven en instellingen met een groot dak (>1.000 m2) te ondersteunen bij de realisatie van een zonnepanelenproject.

 • Verbeter uw kennis en leer ondermijning herkennen

  Zonder het door te hebben, kan onder onze ogen, ondermijnende criminaliteit zich afspelen. Ook in Zoetermeer. Denk hierbij aan drugsproductie en drugshandel, zorgfraude, witwassen, vastgoedfraude, mensenhandel en arbeidsuitbuiting. Deze vormen van criminaliteit noemen we 'ondermijning', omdat het onze samenleving verstoort en ondergraaft.