Nieuws, informatie en stories voor het succesvol starten of laten groeien van uw onderneming in Zoetermeer.

  • Eigen bedrijf starten: 10 belangrijke stappen

    Bij het starten van een eigen bedrijf komt veel kijken. Op deze pagina vindt u de 10 belangrijkste, algemene stappen. Per branche, beroep en gemeente kunnen extra regels gelden. Zoekt u een stappenplan voor uw bedrijfstak? Bekijk het overzicht met veelvoorkomende bedrijven onderaan de pagina.

  • EDIH helpt het midden & kleinbedrijf in 6 sectoren met digitalisering

    De European Digital Innovation Hub in Zuid-Holland (EDIH) is vanaf 2023 dè schakel tussen vraag en aanbod op het gebied van digitalisering. We verbinden het aanbod in Zuid-Holland met het MKB en ook met diverse clusters in de EU. Heb jij een digitaliseringsvraagstuk?

  • Wetswijzigingen voor mkb'ers per 1 januari 2023

    Vanaf 1 januari 2023 krijg je te maken met nieuwe wetten en regels. Zo betaal je meer vennootschapsbelasting en gaat het minimumloon met ruim 10% omhoog. In 2023 ontvang je een lagere energierekening voor je bedrijf vanwege een prijsplafond.

  • Wetswijzigingen voor starters per 1 januari 2023

    Vanaf 1 januari 2023 krijg je te maken met nieuwe wetten en regels. De zelfstandigenaftrek gaat in 2023 met 1.280 euro naar beneden en wordt komende jaren verder afgebouwd.

  • Energiebesparings­plicht: zo voldoe je er aan

    Verbruikt jouw bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas? Dan moet je alle energiebesparende maatregelen nemen die je binnen 5 jaar kunt terugverdienen. Heb je een kantoorpand, dan moet je vanaf 2023 zelfs minimaal energielabel C hebben.

  • Onderneem jij al digitaal veilig en AVG-proof?

    HBO ICT-studenten in de Dutch Innovation Factory werken graag aan jouw digitaliseringsvraagstuk en leveren een concrete oplossing op waar jij iets aan hebt! Wil je meer weten over de werkwijze? Lees dan verder!

    Project Digitaal veilig ondernemen